zondag 3 juli 2011

Snel zelfgemaakt yoghurt-bosvruchtenijs

Jamie Oliver is weer op tv en hij liet zien hoe je makkelijk en snel heerlijk ijs als dessert kan maken. Nu heb ik een vrieskist vol zomervruchten (laatst op de markt voor een prikkie ingeslagen) waardoor ik het recept direct geprobeerd heb. Belangrijk is dat je glazen schaal waar je het ijs in uitsmeert alvast ijskoud laat worden in de vrieskist.

Ingrediënten

- 500 gram diepvries bosvruchten (aardbeien, bessen, kersen, frambozen, bramen, waar je maar zin in hebt) bewaar er een aantal om mee te garneren
- 500 gr turkse yoghurt
- klein blaadje munt
- 4 el vloeibare honing

Bereidingswijze

Doe alles in de keukenmachine. Zet de machine aan en schep het mengsel in een ovenschaal. Zet deze nog minimaal 15 minuten in de vriezer, garneren met wat bosvruchten en klaar is je ijs. Heerlijk!!!!

4 opmerkingen:

  1. Dank je! Ik zie op je site dat je een dieet volgt? Als je de honing voor een suikervervanger inwisselt dan is dit nóg gezonder. Het is echt een heerlijk en gezond dessert en het is leuk om te maken. Soms zijn de bolletjes wat zachter, maar als je je visite verteld dat je het ijs zelfgemaakt hebt dan zijn ze toch wel onder de indruk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. mocht je nou niet op dieet zijn, dan is een beetje ongeklopte gezoete slagroom erg lekker

    BeantwoordenVerwijderen